214 poze   57326 vizite

G Retete din carne de iepure

Cine cunoaste o reteta buna este rugat sa posteze aici un comm .
o sa adaug si eu catva retete de la membri de pe sunphoto, va multumesc
pastrama iepure
pastrama iepure
pastrama iepure
pastrama iepure
tocanita de iepure
tocanita de iepure
friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci
friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci

Comentarii album • 16
Nume:



daniellolo 24 mai 2013  
Modul de preparare este in felul urmator;Se dezoseaza un iepure intreg,se aseaza cu burta in sus,in interiorul acestuia se aseaza fili de piept de porc,in rind pe vertical,iar peste acestea se aseaza,in centru un ardei gras,verde sau rosu,sau ambi,taiati pe jumatate,condimentat dupa bunul plac,delicat,boia dulce,iute,piper,sare,cite putin din fiecare,dupa care se ruleaza cum va vine mai usor,de jos in sus sau invers,strans cit mai bine,legat cu ata tare,se prepara un bait;condimentat,usturoi,piper,boia,sare,etc,introdusa rulada in acest bait pina a doua zi,se scoate,si se pune la scurs,dupa care o bagam la cuptor la 200grade,1 ora pe o parte,o scoatem o intoarcem si pe partea nerumenita,si o mai lasam o ora.linga o garnitura de ciuperci sote,sau ce preferati
Răspunde Raportează
daniellolo 24 mai 2013  
am uitat sa mentionez, reteta este luata de la domnul cristianradoi.sunphoto.ro
Răspunde Raportează
GabrielaManolache 16 aprilie 2013  
minunat,sa aveti pofta
Răspunde Raportează
bporumbeitippler 14 aprilie 2013  
Pofta buna:-)
Răspunde Raportează
ancaari 3 aprilie 2013  
interesante retete,mai ales cea de pastrama ,si noi crestem iepuri si consumam carne in diverse forme.acum mai nou afumam carnea dupa ce in prealabil a foat tinuta cam 15-20 min in saramura ,este f buna fie la cuptor sau in alte mancaruri,toate cele bune
Răspunde Raportează
carmencitavio 25 februarie 2013  
Excelente retete de preparare a iepurelui,super apetisante bunatatile postate!Felicitari!
Răspunde Raportează
daniellolo 25 februarie 2013  
Invata sa prepari friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci

Iata o reteta deosebita. Nu este vorba de o delicatesa, dar nici despre una dintre mancarurile pe care sa le savurezi in orice zi. In schimb, este printre cele mai bune fripturi. Carnea de iepure este foarte slaba si extrem de gustoasa. Sunt foarte multe metode de a pregati un iepure, insa cu cat modalitatea este mai simpla, cu atat gustul carnii de iepure poate fi savurat mai bine. Invata sa prepari friptura de iepure la tava cu cartofi si ciuperci.
Friptura de iepure la tava - simpla dar delicioasa

Pentru a pregati asa cum trebuie o friptura de iepure la tava ai nevoie de:

1 iepure care sa cantareasca aproximativ 1,5 kg
3-4 cartofi medii
O conserva de ciuperci
2-3 rosii
O legatura de patrunjel tocat
4-5 catei de usturoi
Sare, piper, oregano
Un pahar devin

Cel mai gustos iepure la tava este acela impanat. De aceea iti recomandam sa il impanezi cu catei de usturoi. Dupa ce ai facut asta, pune ulei intr-o tava larga si apoi pune iepurele. Baga-l la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Intre timp, curata cartofii si taie-i in bucati. Condimenteaza-i cu sare, piper si oregano. Scoare iepurele din cuptor si pune in tava pe langa el cartofii si ciupercile. Acopera intreaga suprafata a tavii pentru ca legumele sa se faca cat mai uniform. Pune apa pana ce legumele vor fi acoperite pana la jumatate. Da tava la cuptor din nou si lasa iepurele pana cand se intareste putin carnea. Este foarte important ca iepurele sa fie bine facut, deoarece are tendinta de a se face la suprafata si de a ramane nefacut in interior.
Putin vin alb pentru friptura de iepure la cuptor

Cand esti aproape de a scoate iepurele din cuptor definitiv, toarna peste el si peste cartofi pharul de vin si inca putina apa daca este nevoie. Dupa ce ai turnat vinul, friptura de iepure la tava nu trebuie sa mai stea in cuptor mai mult de 5 minute.

Parea mai complicat de preparat dar vezi bine ca nu este deloc asa. Si, daca accepti un sfat, oricat de complicate ar fi fost reteta, o friptura de iepure la tava merita intotdeauna efortul.
Răspunde Raportează
daniellolo 19 februarie 2013  
Iaca o reteta care pare sa fie romaneasca de-a binelea, numai ca nu-i. E italiana, dar nu-i nici un pacat in chestia asta, e chiar interesant sa vezi cum au stiut italienii sa puna pardalnica de polenta pe mesele cele mai pretentioase. Nu-i o reteta chiar simpla, timpul de fierbere e destul de mare, dar va asigur ca n-o sa regretati, aromele mediteraneene care se degaja si gustul absolut deosebit recompensand pe de-a-ntregul timpul petrecut langa cratita. Incercati si va veti convinge.

Pentru 4 persoane, lista de achizitii arata asa: 1 iepure de circa 1,5 kg, gata curatat, 1 l vin rosu zdravan, 1/2 l vin alb sec, 1/2 l otet de vin alb, 50 g costita, 1 ceapa, 3 catei mari de usturoi, 2 hamsii, 2 linguri de capere, dafin, rozmarin, salvie, ulei de masline, sare, piper si ardei iute, 250 g mamaliga rece, taiata cubulete.

Taiati iepurele bucatele si spalati-l intr-un castron in care ati amestecat otetul si vinul alb. Scurgeti bucatile de carne si puneti-le intr-un vas curat. Adaugati usturoiul curatat, 1 ramura de rozmarin (sau o lingurita de rozmarin uscat), cateva frunze de salvie si de dafin, acoperiti-l cu vinul rosu si lasati la marinat cateva ore sau peste noapte. Tocati marunt ceapa si costita, caliti-le in ulei (cateva linguri), adaugati bucatile de carne si rumeniti totul la foc iute timp de vreo 20 de minute. Intre timp, tocati hamsiile dezosate, caperele, cateva frunze de salvie, ceva rozmarin si putin ardei iute (sau mai mult, dumneavoastra decideti).

Cand carnea va fi rumenita, puneti-le pe cele de mai sus langa ea, turnati cam 1/2 pahar de ulei si amestecati. Cand carnea a absorbit aproape in intregime uleiul, stingeti cu zeama strecurata a marinatei, micsorati focul la minimum, acoperiti si lasati totul sa fiarba vreo 2 ore. Sosul trebuie sa devina concentrat si destul de gros. Cand e aproape gata, rumeniti cubuletele de mamaliga intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei, puneti totul pe un platou si serviti.

Vinul? Un rosu zdravan, care sa poata face fata cu succes. Eu zic sa incercati un Cabernet Sauvignon de Recas, dar daca o fi de la Sâmbureşti, rau n-o sa va fie.
Răspunde Raportează
LucianLuk 16 februarie 2013  
reteta PASTRAMA IEPURE interesanta o sa o fac si eu
mersi de reteta si cat mai multe
pofta buna
Răspunde Raportează
daniellolo 13 februarie 2013  
Gulas de iepure

Ingrediente :

1 Iepure de 2 Kg
6 cepe mari
2 patrunjei
2 buc. Pastarnac potriviti
½ Telina sau una mica
2-3 morcovi
3 ardei kapia
5 rosii
1 ardel iute (optional)
5-6 cartofi
2 plicuri condiment pentru gulas, sau un tub de gulas unguresc.
sare si piper

Mod de preparare: in ciaun se pune 100 ml. Ulei se incinge apoi se pune carnea taiata bucati si se lasa sa se rumeneasca putin apoi se scoate carnea se lasa deoparte iar in uleiul incins se pun toate zarzavaturile care au fost taiate cubulete si se dinstuie bine dupa care se pune carnea peste zarzavaturi si se pune apa sa acopere carnea si se lasa la fiert se adauca rosiile decojite si taiate cubulete si cartofi taiati in 4 dupa 30 minute se pune condimentele si se asezoneaza dupa gust se lasa la fiert pana este gata.
Răspunde Raportează
daniellolo 12 februarie 2013  
PASTRAMA IEPURE -carcasa de iepure gras bine spalata si stoarsa de sange -2 cepe mari -1 capatina usturoi tocat,nu batut -sare -piper boabe -cimbru -foi de dafin -vegeta -boia dulce -morcov Mod de preparare: Preparare Bait: Se pune intr-o oala 5l apa la fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este specificata.Se pun dupa gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala. In alt vas se pune sare,se da cu sare pe carnea de iepure si se baga in vasul respectiv.Dupa ce s-a racit baitul, dar sa fie cald sa abureasca inca acesta se toarna peste carne si se lasa 4 zile,intorcandu-se carnea in vas tot la 12h.Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu untura sau ulei( 150ml),mujdei de usturoi si boia iute s-au dulce si se pune la fum 2 h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2 h.Se scoate de la fum si se lasa 2-3 zile la ustuit.Se serveste cruda sau fripta.Cam asta ar fi treaba,daca vrei dupa ce le-ai scos de la fum si le atarni le poti unge cu un mujdei de usturoi si sa presari piper proaspat macinat.Asta tine mai mult de gustul fiecaruia.De ex eu am pus leustean cat sa-i dea gust in mujdeiul cu care l-am uns dupa fum.Tu nu trebuie sa faci la fel.Spor la munca !Aoleo era sa uit in bait tre sa bagi si 1l vin alb direct peste iepure dupa care torni baitul
Pastrama de iepuri By adibv.sunphoto.ro
Răspunde Raportează
tonni 27 mai 2013  
Cred ca este nemaipomenita! Nu am mancat niciodata iepure.
Răspunde Raportează
daniellolo 27 mai 2013  
da , este foarte buna carnea de iepure . nici eu nu am mai mancat de ceva timp.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.